همانطور که میدانید، دو روش اصلی برای جارو کردن کف استخر وجود دارد:

  • استفاده از جاروی رباتیک
  • جارو کردن به روش دستی

شاید این سوال پیش بیاید که با وجود سادگی استفاده از جاروی روباتیک، چه دلیلی (به غیر از هزینه) برای جارو کردن استخر به روش دستی وجود دارد؟ مهمترین دلیل این است که در استخرهایی که آشغال و یا مخصوصاٌ جلبک زیادی در ته استخر ته نشین شده است، در صورت استفاده از جاروی روباتیک، مجدداً بخشی از این مواد از داخل جارو به داخل استخر بازگشته و به این ترتیب، نظافت استخر به درستی صورت نمی گیرد و آب استخر مجدداً کدر می شود. بنابراین در استخرهای با حجم کثیفی بالا و یا دارای جلبک، استفاده از جاروی دستی نسبت به جاروی روباتیک، ارجحیت دارد. 

جارو کردن استخر معمولاً در یکی از سه حالت زیر انجام می گیرد:

  • برنامه نظافت منظم هفتگی
  • بعد از بارندگی و یا طوفان که موجب ورود خاک و آشغال زیاد به آب استخر شده
  • بعد از استفاده از مواد منعقد کننده و شفاف کننده آب

در حالت دوم و سوم، می بایست کمی به استخر زمان داده شود تا آشغال ها و لخته های منعقد شده کاملاً در کف استخر ته نشین شده و سپس نسبت به جارو کردن اقدام نمود. 

در ادامه، مراحل مختلف جارو کردن استخر توضیح داده شده است:

1- تجهیزات لازم برای جارو کردن استخر:

پیش از انجام عملیات جارو کردن استخر، مطابق شکل نشان داده شده فوق، به تجهیزات زیر نیاز است:

  1.  سرجارو (Vacuum Head)
  2.  دسته تلسکوپی (Telescopic Pole)
  3.  شلنگ (Vacuum Hose)
  4. صفحه اتصال جارو به اسکیمر (Vacuum Plate) – البته این مورد الزامی نیست.

2- مدار تصفیه استخر در مدار باشد:

پمپ تصفیه را روشن کنید تا فیلتر تصفیه استخر در مدار قرار گیرد. اگر جارو کردن استخر برای نگهداری منظم هفتگی است، نیاز به تغییر وضعیت شیر کنترلی فیلتر نبوده و می بایست در همان وضعیت Filter قرار داشته باشد. اما در حالتی که جارو کردن برای زمان پس از بارندگی و طوفان و یا بعد از استفاده از مواد منعقد کننده و شفاف کننده آب باشد، بهتر است شیر کنترلی فیلتر در وضعیت Waste قرار گیرد. در این وضعیت، آب تخلیه شده توسط پمپ، بدون ورود به فیلتر مستقیماً وارد فاضلاب و یا سایر محل های در نظر گرفته شده برای دورریز می شود. با این کار، از ورود لخته های درشت و حتی جلبک به داخل فیلتر و به تبع آن گرفتگی سریع و شدید فیلتر جلوگیری می شود.

نکته مهم: زمانیکه شیر کنترلی فیلتر در وضعیت Waste قرار داشته باشد، سطح آب استخر در حین جارو کردن کاهش می یابد. در این حالت می بایست ضمن جارو کردن، به وسیله یک شلنگ جداگانه بصورت همزمان، آب جبرانی وارد استخر شود تا با کاهش بیش از حد سطح آب، هوا از طریق اسکیمر وارد پمپ نشود.

برخی از انواع شیرهای کنترلی فیلتر که گاهی برای استخرهای سایز کوچک استفاده می شوند، معروف به شیرهای دو حالته push-pull بوده و دارای وضعیت Waste نیستند. این فیلترها در هر حالت در زمان جارو کردن می بایست در وضعیت Filter قرار گیرند.

3- متصل کردن قطعات جارو:

  1. از روشن بودن پمپ تصفیه مطمئن شوید.
  2. سرجارو را به انتهای باز دسته تلسکوپی متصل کنید.
  3. شلنگ را به محل اتصال آن به سرجارو متصل کنید.
  4. سرجارو، شلنگ و دسته تلسکوپی را وارد استخر کنید. مطمئن شوید که سرجارو در کف استخر قرار گیرد.
  5. انتهای آزاد شلنگ را روبروی نازل های برگشت آب استخر قرار دهید تا آب با فشار وارد شلنگ شود. با این کار، هوای موجود داخل شلنگ با فشار از زیر سرجارو خارج می شود.
  6. در این وضعیت، خروج حباب های هوا از کف سرجارو را مشاهده می کنید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که خروج حباب ها از کف سرجارو متوقف شود.
  7. صفحه اتصال شلنگ به اسکیمر را به شلنگ متصل کرده و انتهای شلنگ پر از آب را با دست کاملاً محکم بگیرید و از آب خارج کرده و در داخل اسکیمر قرار دهید. دست خود را محکم روی شلنگ بگذارید تا هوا وارد آن نشود.
  8. اگر از صفحه اتصال شلنگ استفاده نمی کنید، ابتدا سبد اسکیمر را برداشته و با همان حالت که دست خود را روی شلنگ گرفته اید، شلنگ را در داخل حفره مکش اسکیمر که در انتهای پایین آن قرار دهید، جای دهید.

4- جارو کردن کف استخر:

  1. بصورت کلی، عملیات جارو کردن کف استخر می بایست به آهستگی انجام گرفته و به هیچ عنوان در آن عجله نکرد. در صورت حرکت سریع سرجارو، مواد ته نشین شده از جای خود بلند شده و مجدداً باعث کدر شدن آب و بد انجام شدن جارو می شوند.
  2. ابتدا از قسمت کم عمق استخر شروع کرده و به آرامی به سمت بخش عمیق بروید.
  3. سرجارو را روی کف استخر به آرامی و با طول زیاد حرکت دهید. سعی کنید مسیرحرکت های سر جارو با هم همپوشانی داشته باشند تا مطمئن باشید که تمام نقاط استخر جارو شده است.
  4. اگر در حین جارو زدن، آب کدر شد، چند ساعت فرصت دهید تا این مواد ته نشین شده و مجدداً جارو کنید.
  5. اگر در زمان جارو کردن، سرجارو به کف استخر چسبید، ابتدا پمپ را خاموش کرده و سپس به آرامی سرجارو را از جای قبلی جدا کرده و سپس مجدداً پمپ را روشن کنید.
  6. در هنگام جارو کردن، به گیج فشار فیلتر دقت کنید. اگر فشار فیلتر به حد بالاتر از مقدار مجاز رسیده باشد، فیلتر را بک واش کرده و سپس جارو زدن را ادامه دهید.

5- کارهای لازم بعد از اتمام جاروی استخر:

  1. پس از اتمام جاروی استخر، دسته تلسکوپی را از سرجارو جدا کرده و آب موجود در شلنگ را کاملاً تخلیه کنید.
  2.  برس استخر را روی دسته تلسکوپی نصب کرده و دیواره های استخر را تمیز کنید تا آلودگی ها و جلبک های روی دیواره از سطوح جدا شود.
  3. سبد استرینر پمپ را از جای خود خارج کرده و کاملاً تمیز کنید.
  4. فیلتر شنی را بک واش کرده و شیر کنترلی آن را در وضعیت Filter قرار دهید.
  5. در صورتیکه در زمان جارو کردن، شیر فیلتر در وضعیت Waste قرار داشته، آنرا به وضعیت Filter بازگردانده و آب از دست رفته استخر را جایگزین نمائید.
  6. تمام تجهیزات به کار رفته در جاروی استخر را با آب تمیز شسته و خشک کنید و آنها را در انبار قرار دهید.

جاروی دستی استخر :

ساخت جاروی دستی استخر در دو مدل بدون فیلتر تصفیه و با فیلتر تصفیه تولید می گردند.

 جاروی استخر بدون فیلتر تصفیه نوع مدار باز که در آن آب کشیده شده توسط جارو و مجدداً به صورت مستقیم به استخر باز گردانده نمی شود بلکه این آب به اسکیمر وارد شده و پس از فیلتر شدن به استخر باز می گردد. در صورت نبودن اسکیمر و سیستم تصفیه استخر به فاضلاب ،دور ریز ،باغچه و … هدایت می شود.

 جاروی دستی استخر به همراه فیلتر تصفیه نوع مدار بسته که در آن آب کشیده شده از استخر بوسیله پمپ جارو به فیلتر که معمولاً شنی میباشد و بر روی شاسی جاروی دستی نصب گردیده می شود و پس از تصفیه میتوان آب را مجدداً به استخر بازگرداند.

جاروی نیمه اتوماتیک استخر:

کافیست این جارو را به پمپ تصفیه یا اسکیمر استخر خود متصل نموده و در کف استخر قرار دهید تا با استفاده از پمپ و نیروی کششی آن جارو به تمامی نقاط استخر (به صورت دینامیکی) حرکت کند. جارو از قسمت زیرین شروع به جمع کردن تمام ذرات، آلودگی ها و ذرات ته نشین شده استخر می کند و سپس این امکان برای شما فراهم است تا پس از انجام کار آنها را از استخر بیرون آورید.

جاروی تمام اتوماتیک استخر (جاروی رباتیک):

جاروی استخری رباتیک با عملکرد هوشمند و جالب علاوه بر دارا بودن موتور قوی (پمپ)، دارای بدنه ای سبک و قابل حمل می باشند و به صورت اتوماتیک روی سطوح عمودی و افقی در کف و دیواره های استخر حرکت کرده و بدون نیاز به اوپراتور عملیات پاک سازی را روی تمامی سطوح بدنه و کف استخر انجام می دهند.

جاروهای رباتیک و هوشمند با طراحی خاص و استفاده از شنی مکنده به جای چرخ، قابلیت حرکت اتوماتیک و تمیز کردن کف و دیواره استخر را دارند، همچنین با مکش آب کف و دیواره استخر به درون خود و تصفیه آن بوسیله فیلترهای کارتریج داخلی و فرستادن مجدد آب به داخل استخر، مانع از به هدر رفتن آب می شوند. یکی از ویژگی های جاروی تمام اتوماتیک استخر کار کردن با ولتاژ 24V می باشد که این امکان را به مجموعه می دهد که در زمان کار کردن اتوماتیک جارو، شناگر یا شناگران بدون وجود هیچ نوع خطر برق گرفتگی، همزمان از محیط استخر استفاده نمایند.

بطور کلی جاروی استخر از اجزایی به شرح زیر تشکیل شده است:

  • گاری چرخدار (بزرگ و کوچک)
  • پمپ (قدرت و برند پمپ بستگی به سفارش خریدار و نیز حجم استخر دارد)
  • فیوز برق و کابل برق (طول کابل براساس نظر خریدار)
  • شلنگ مکنده هرز گرد (هرز گرد جهت جلوگیری از پیچش و یا پاره شدن شیلنگ) در اندازه 9، 12 و 15 متری
  • میله دسته جاروب در دو مدل ساده و تاشو (یا همان تلسکوپی)
  • سر جاروب در مدل های متنوع
  • شلنگ خروجی که متراژ آن بنا به سفارش خریدار تعیین می گردد.