
کولر آبی سلولزی چیست؟
به کولر های آبی که به جای استفاده از پوشال، از پد سلولزی استفاده میکنند، کولر آبی سلولزی گفته میشود. در این مدل از کولرها به جهت وجود ضخامت و همچنین، عدم وجود منافذ بزرگ و استفاده از سیستم تصفیه هوا درساختار کولر آبی سلولزی، از ورود هوای آلوده و غبار و آلودگی به داخل کولر جلوگیری نموده و هوای سالم و بدون وجود کثیفی را خواهیم داشت.
_شایان ذکر است که پدهای سلولزی، ۵ سال عمر مفید خواهند داشت.
.jpg)
مزیت کولر آبی سلولزی به نسبت دیگر کولرهای آبی
- افزایش خنک نمودن محیط
- استحکام بدنه کولر آبی سلولزی
- جلوگیری از انتقال باکتری ها
- کاهش صدا
- از جمله مهمترین مزیت کولر آبی به نسبت کولر گازی، قیمت پایین آن میباشد که در این راستا، حتی دارای هزینه کمتری به جهت مصرف برق خواهد داشت.
پد سلولزی چیست؟
پدهای سلولزی دارای راندمان و بازدهی بیشتری به نسبت پوشال ها می باشند. با توجه به این نکته که پدهای سلولزی دارای شرایط خودشویی می باشند، در این راستا به نسبت پوشال درمدت زمان بیشتر و طولانی تری رسوب گرفته که این اتفاق باعث افزایش عمر مفید پد سلولزی میگردد.
از آنجایی که لایه های سلولز، به صورت منظم در کنار بکدیگر جانمایی شده است، این نوع طراحی، علاوه بر اینکه بین هوا و آب سطح تماس ایجاد می نماید، با توجه به اینکه فشارکمتری از برق را مصرف می نماید باعث کاهش مصرف انرژی و برق میگردد در پدهای سلولزی، میزان جذب آب بسیار بالا بوده که این مورد به عنوان عاملی مهم در خنک نمودن هوا میباشد به طوری که میزان ۱۰۰ لیتر آب توسط ۱ متر مکعب از پد سلولزی صورت میگیرد.
از نکات بارز کولرهای آبی به صورت سلولزی آن است که درجریان هوای خنک، قطرات آب حمل نگردیده که این اتفاق باعث میگردد تا از انتقال باکتری های تنفسی جلوگیری گردد و هوای سالم در محیط جریان پیدا نماید.
مزایای استفاده از پد سلولزی
- آب بیشتری را در خود نگه می دارد.
- هوای خروجی از کولر سلولزی به علت وجود پد سلولزی خنک تر از کولر آبی پوشالی خواهد بود.
- عمر پدهای سلولزی بالاتر از سایرین می باشد.
- به دلیل متراکم بودن پدهای سلولزی از ورود گرد و خاک جلوگیری می گردد.
- هوای مرطوب به محیط داخل وارد می شود.
- مصرف آب در پدهای سلولزی کمتر می باشد.
- برای افراد حساس و دارای آلرژی هیچگونه حساسیت و آلرژی ایجاد نمی کند.
- شکل آن در طول زمان تغییر نمی کند.
- در مقابل ورود هوا به داخل آن مقاومتی انجام نمی دهد.
آشنایی با کولر آبی به صورت پوشال
یکی از محصولات پر فروش درفصل تابستان، کولرهای آبی به صورت پوشالی بود که همه ساله توسط مردم خریداری میگردید و درصورت وجود در منازل، با شروع فصل تابستان، فروش پوشال های کولر آبی به بازار داغی تبدیل میگشت.
شایان توجه است که کولرهای آبی با توان های مختلفی در بازار ایران وجود دارد که معمولا انواع ۵۰۰۰، ۷۰۰۰ و ۱۲۰۰۰ به صورت کاملا داخلی به بازار عرضه میگشت.
از آنجای که اعداد مورد اشاره، میزان قدرت مکش و دمش را نشان میدهد، هر چقدر توان موتور کولر بیشتر باشد، این بدان معناست که قدرت مکش کولر قابلیت مکیدن میزان هوای بیشتری را خواهد داشت که این اتفاق باعث میگردد تا سرمای بیشتری به داخل منزل وارد گردد.
در صورتی که بخواهیم عملکرد کولرهایمان را افزایش دهیم می بایست که هر سال پوشال های را تغییر دهیم.
برای انجام مقایسه بین کولر آبی معمولی و سلولزی، مزایا و معایب هر کدام را بر خواهیم شمرد:
مزایای کولر پوشالی
- کولرهای پوشالی (معمولی) ارزانتر هستند.
- کولرهای پوشالی هزینه تعمیرات و هزینه برق مصرفی کمتری دارند.
معایب کولر پوشالی
- در کولر پوشالی، جذب گردوغبار محیط به پوشالها و انتقال آن به فضای داخلی خانه بهراحتی اتفاق میافتد.
مزایای کولر سلولزی
- کولرهای سلولزی خنکی بیشتری تولید میکنند.
- این کولرها بسیار کمصدا هستند.
- کولرهای سلولزی ضد قارچ و ضد باکتری هستند.
- این کولرها بدنه محکم و مقاومی دارند.
معایب کولر سلولزی
- کولرهای سلولزی از کولرهای پوشالی گرانتر هستند. این کولرها، نسبت به نمونههای کولر آبی همتراز خود، چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ گرانترند.
- پدهای سلولزی همهجا بهراحتی یافت نمیشود.
تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی
کولر آبی سلولزی چه فرقی با کولر آبی معمولی دارد؟ این سوالیست که ممکن است هنگام خرید کولر آبی به ذهنتان خطور کند.
همان طور که از نام این وسیله سرمایشی پیداست، در کولرهای سلولزی از پدهای سلولزی برای رطوبت زنی استفاده می شود و در کولرهای آبی از پوشال؛ این مورد مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی می باشد.
همان گونه که می دانید پوشال ها علاوه بر اینکه بافت های ناهمگن و متغیری دارند، پس از ریزش آب روی آنها در مدت کوتاهی (یک هفته) به سمت پایین جا به جا شده و در نتیجه بخش های پایین تر متراکم تر و بخش های وسط یا بالایی تا حدی خالی از پوشال می گردد. این امر موجب ورود هوای گرم بیرون از قسمت هایی که پوشال آن ها تحلیل رفته بدون خنک شدن، می گردد و این هوای خنک نشده ورودی با هوای خنک شده بخش های پرپوشال مخلوط می گردد و باعث کاهش 20% راندمان خنک کنندگی هوای کولرهای آبی معمولی می شود.
اما پدهای سلولزی دارای ساختاری همگن و یکنواخت هستند که بر خلاف پوشال ها آب به صورت کاملا یکنواخت در آن ها پخش می شود و هیچ قسمتی از پد مملو از آب و یا خشک باقی نمی ماند. این مسئله موجب می شود خنکی کولرهای سلولزی بسیار بیشتر از کولرهای آبی باشد. از سویی پدهای سلولزی منسجم هستند و امکان شکستگی در آن ها وجود ندارد و این امر موجب می شود امکان رشد باکتری در کولرهای آبی سلولزی از بین می رود.
آیا تمامی تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی به این موارد خلاصه می شود؟ خیر!
اگر بخواهیم به طور مفصل تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی را بیان کنیم، می بایست به موارد زیر هم اشاره نماییم:
– آب در سیستم سرمایشی تجمع نمیابد
به دلیل وجود پدهای سلولزی، آب در کولرهای آبی سلولزی تجمع نمی یابد و این امر باعث می شود خطری موتور را تهدید نکند، زیرا آب به سمت پایین ریزش خواهد کرد.
– تغییر شکلی رخ نمی دهد
به دلیل ساختار پدهای سلولزی و شکل خاصی که دارند، این پدها می توانند هوای گرم را در خود نگه داشته و در تماس با آب قرار دهند. این مسئله موجب خنک سازی بیشتر این نوع کولر آبی نسبت به کولر های آبی معمولی می شود. به دلیل آن که پوشال ها متخلل هستند و هوا را به راحتی از سیستم عبور می دهند، راندمان خنک سازی با افت رو به رو می شود. اما پدهای سلولزی گرد و غبار و آلودگی ها را به خود جذب می نمایند و از توزیع آلودگی در هوا ممانعت می کنند.
– مصرف انرژی کمتر می شود
پدهای سلولزی در شرایط آب و هوایی که رطوبت نسبی هوای بیرون (RH) در تابستان ها کمتر از 15 درصد باشد حتی می توانند دمای هوای خروجی را تا ۱۵ درجه سانتی گراد کاهش دهند. زمانی که مقدار خنک سازی افزایش می یابد، میزان برق مصرفی کاهش یافته و هزینه های انرژی نیز کم می شود.
– نیاز به تعویض کمتر است
پوشال هایی که در کولرهای آبی مورد استفاده قرار می گیرند را باید حداقل به صورت سالیانه تعویض نمود. این در حالیست که عمر مفید پدهای سلولزی بین 3 الی 5 سال است که در مقایسه با پوشال ها، دیرتر نیاز به تعویض شدن دارند.
– پدها قابلیت شستشو دارند
پدهای سلولزی را می توان بدون آن که از کارایی آن کاسته شود به راحتی شست؛ ضمن آنکه این پدها تغییر شکل نمی دهند.
– هزینه ی نگهداری
مهم ترین تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی معمولی، تفاوت در هزینه تعویض هر ساله پوشال با هزینه تعویض پد سلولزی در هر 4 سال یکبار است.
– خنک سازی و تهویه ی هوا بهتر انجام می شود
کولرهای سلولزی پس از خنک سازی یکپارچه و کامل هوای محیط ،آن را به محیط ارائه می نمایند. این در حالی است که کولرهای آبی معمولی تنها توانایی خنک نمودن هوایی را دارند که دقیقا از بخش های پرپوشال کولر عبور می کند و هنگامی که با هوای گرم ورودی از بخش های بدون پوشال مخلوط می گردد، خنکی هوا تا حدود 20% کاهش می یابد.
– آسیب های زیست محیطی به حداقل می رسد
در کولرهای سلولزی مانند کولر گازی های اسپلیت از گاز های سمی مثل CFO و HFC استفاده نمی شود و این مورد کولرهای سلولزی را به وسیله سرمایشی حامی سلامت زیست محیطی تبدیل کرده است.
– نوعی فیلتر هوا محسوب می شود
آیا می دانستید پدهای سلولزی نقش یک فیلتر هوا را ایفا می کنند؟ این پدهای پیوسته به سادگی و بدون صرف هیچ هزینه ی اضافه ای بخش عمده ای از گرد و غبار هوا و ذرات معلق در هوا را جذب می کنند و محیطی تمیز ایجاد می نمایند .
– آلرژی تولید نمی کند
پدهای سلولزی برخلاف پوشال ها سبب بروز هیچ گونه آلرژی و عارضه ای نمی شوند و با استفاده از آن ها می توانید به راحتی در فضایی پاک تر تنفس کنید.

نکات مهم در خرید کولر آبی
در زمان خرید کولر آبی به آبوهوای منطقه خود و متراژ ساختمان دقت کرده و کولری متناسب با نیازتان خریداری کنید. انتخاب صحیح توان کولر باعث میشود خنکی مطلوبی در محیط داخلی ساختمان ایجاد شود.
همچنین، به میزان ضخامت کف کولر آبی نیز دقت کنید. این قسمت، که محل ذخیرهسازی آب است، از مهمترین قسمتهای کولر آبی است که باید در مقابل خوردگی از آن محافظت کرد. میتوانید برای جلوگیری از خوردگی این قسمت، از پوشش اپوکسی هم استفاده کنید.
هنگام انتخاب کولر آبی، حتماً به استحکام بدنه دقت کنید. هر چه در بدنه کولر از ورقهای ضخیمتری استفاده شده باشد، استحکام آن بیشتر خواهد بود و در نتیجه ارتعاش و لرزشهای کولر کمتر میشود.
علاوه بر این، پیشنهاد میشود لاستیکهای لرزهگیر تهیه نموده و آنرا در محل اتصال ونتیلاتور به بدنه نصب کنید تا لرزش و ارتعاش کولر آبی کاهش یابد. استفاده از سقف شیبدار نیز از جمع شدن آب بر روی سقف کولر و ایجاد خوردگی در آن جلوگیری میکند.